Robert de Korte reed nog mee in een wielerkoers in 's Gravendeel maar daar ging het bijna mis. Voor Robert reed er één de hekken in en die was voor de triathleet niet meer te ontwijken. Robert kwam er zelf zonder al te veel kleerscheuren vanaf maar dat kon van de fiets niet gezegd worden. En dat alles twee weken voor de triatlon van Ruegen in Duitsland.

De agenda van Robert staat vol en de twee thuiswedstrijden, Sponsorloop Rozenburg en de triatlon van Spijkenisse heeft de atleet andere verplichtingen. In zijn eigen Rozenburg had Robert de Korte zeker voor het hoogste plaatsje op het ereschavot gegaan, maar op die dag is de triathlon van Ruegen. "Het jaar stond eigenlijk in het teken van 3 belangrijke wedstrijden. De Short Distance race in Abu Dhabi, IM 70.3 Luxemburg en de IM 70.3 Ruegen. Het was ook het jaar om serieuzer voor de sport te kiezen en om te proberen mijzelf verder te ontwikkelen en of dat gelukt is gaan we zien in Duitsland! En uiteraard liggen de plannen voor de winter en 2015 al klaar", vertelde Robert de Korte.

Je moest wat rust houden toen we je voor het laats spraken, hoe gaat het nu met je blessure?

"Bij het ontwikkelen hoort ook het vinden/zoeken van grenzen. En soms kom je dan jezelf een beetje tegen. Het lichaam was even niet sterk genoeg en ik moest tijdens de triathlon van Noordwijkerhout zelfs uitstappen. In overleg met trainer, rustig aan het herstel gewerkt en momenteel weer helemaal fit!"

Tussendoor nog wel aan wedstrijden meegedaan?

"Ik heb tussendoor aan wat loop en fietswedstrijdjes meegedaan en zelfs een zwemtocht. Het voordeel van het triatleten bestaan is dat je eigenlijk overal wel wedstrijdjes hebt waar je aan deel kan nemen in een van de drie disciplines. Dit kan je dan ook meteen als training gebruiken."

Hoe is het met de voorbereiding op Ruegen?

"Ik moet zeggen dat ik enorm veel zin heb om richting Ruegen te reizen. Ben de afgelopen tijd druk bezig geweest met een diëtiste/voedingschema en heb enorm veel trainingsuren achter de kiezen. Je werkt toch naar een soort piek moment toe."

Wat ga je nog doe voor die tijd / hoe ziet je trainingsprogramma eruit?

"Ik heb nog aan een 5km wedstrijdje meegedaan ’s Gravendeel. Moest het rustig aandoen van de trainer en kwam uit op een tijd van 17:58 en dat was goed voor een derde plaats. De dag er na ook nog meegereden in de wielerkoers en daar ging ik onderuit. Gelukkig zelf heel alleen wat schade aan de fiets. Verder geen wedstrijden meer. In tegenstelling tot de wedstrijd in Luxemburg zal ik deze keer vooral veel rust houden in de dagen/weken voor de wedstrijd in Ruegen. Ik merkte toch dat ik wat te fanatiek was geweest in Juni en dit komt een langere afstand niet ten goede. Dus vooral wat meer rust, hoewel we nog steeds praten over trainingsweken van ca. 15 uur."

Wat is je doel in Duitsland / wanneer is de missie geslaagd.

"Ja.. Missie is altijd geslaagd bij het bereiken van de finish. Met een beetje geluk in een snellere tijd dan die van Luxemburg (4u41). Maar het blijft gevaarlijk je aan zulke uitspraken te wagen omdat het toch altijd maar weer anders kan zijn. Hoe is de vorm van de dag? Hoe is het weer? Blijft het materiaal heel en valt alles op zijn plek die dag? Eigenlijk kun je wedstrijden (zelfs op de zelfde plek) niet met elkaar vergelijken. Ik kijk stiekem naar de Top 10 (Mannen 18-24) en weet dat er 2 tickets voor het WK Ironman 70.3 (Zell am See 2015) lonken voor de twee snelste die willen. Ik zal samen met de trainer afreizen die zelf ook aan vertrek zal staan. Hoe dan ook het wordt weer een mooi avontuur en een zware dag!"

We gaan je missen bij de sponsorloop.              

"Helaas.. Ik had op jacht gegaan naar de snelle mannen zo dicht bij huis. Ik hoop dat er nog andere Rozenburgers opstaan en misschien wel is voor een verrassing kunnen zorgen! Ik wens iedereen veel succes en hoop vooral dat er veel geld wordt verzameld!"