Tegenslag zit in een klein hoekje of zoals bij Robert de Korte op de trap. " Vorige week woensdag verstapte ik mij op de trap", vertelde Robert de Korte. "Zal je altijd zien dat zoiets buiten de training gebeurt". Voor de triatlonatleet een tegenslag. De Korte moet zijn rust pakken, belangrijk maar dan wel op die momenten die hij samen met zijn trainer uitzoekt en niet door een opgelopen blessure. En dan zeker niet door zo'n misstapje op de trap.

 

Wel aan de start van de (training) zwemloop

"Ik had wel last van mijn enkel en hamstring maar kon wel gewoon aan de start verschijnen van de trainingszwemloop. Na het zwemmen begon ik aan het lopen in mijn gebruikelijke tempo. Na een kilometer kreeg ik las en ben uitvoorzorg uitgestapt. Ik wilde niet forceren omdat ik graag in Noordwijkerhout aan de start wilde staan van de 1/4 triatlon", was de uitleg van Robert op het afhaken bij de trainingswedstrijd van TVS Spijkenisse. Eigenlijk staat opgeven en afhaken niet in het woordenboek van de Rozenburger maar gezien de 'Kwart van Noordwijkerhout' een verstandige beslissing.

Proberen in Noordwijkerhout

"Ik stond uiteindelijk (op 5 juli red.)ook aan de start, maar na een moeizaam zwemonderdeel rende ik naar mijn fiets en voelde het alweer. Met fietsen zelf geen last, dus kon met de snelste tijden mee. Echter het lopen heb ik niet langer dan een ronde vol gehouden." Voor het zwemonderdeel had De Korte net 20 minuten nodig. Geen supertijd maar het is uiteindelijk ook, voor de Rozenburger, niet het meest favoriete onderdeel van de triatlon. Daarna werd het, ondanks dat het fietsen wel ging, duidelijk dat Robert de Korte de eindstreep niet zou gaan halen.

Rust en voorlopig geen wedstrijden

"Rust is het beste en voorlopig staan er geen wedstrijden meer in de planning. De focus staat nu weer op Ironman 70.3 Ruegen die tegelijk met de Sponsorloop Rozenburg is. Daar kan ik helaas niet voor thuis blijven, dus moet ik de thuiswedstrijd dit jaar aan me voorbij laten gaan. Heb een heel drukke periode met wedstrijden achter de rug en heb een hoop werk te doen om straks in Ruegen een top 10 in mijn Age Group neer te kunnen zetten. Soms is even goed rust pakken minstens zo belangrijk. Komende zondag doe ik mee aan de Rotte Swim Expierence. Dat is een zwemtocht van ruim 7km. Ondertussen zit ik al een beetje te zoeken naar de wedstrijd voor volgend jaar. Dan wil ik heel graag de volledige afstand van de Ironman afleggen! Voorlopig eerst volledig herstellen en de trainingarbeid op schroeven!"

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .