Voor Rozenburger John Mooiman de eerste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap bij de SuperMoto waar hij niet meer aan de start zal staan. Het motor spektakel gaat verder in Enter Overijssel zonder de Rozenburger. Het is de vijfde wedstrijd voor de BeNeCup georganiseerd door de Enterse Motor Club op het stratencircuit De Krompatte. Alle SuperMoto toppers staan aan de start waaronder Bryan en Renzo van der Hoek van het AS Racing Team.

 

Voor Bryan van der Hoek weer de eerste wedstrijd na zijn crash in Rockanje. Bryan staat als nieuwkomer in de klasse Nationalen op de 26 plaats. Verdienstelijk zeker bij de wetenschap dat Bryan van der Hoek al twee wedstrijden heeft gemist. Rozenburger John Mooiman zal langzaam uit de top 5 gaan verdwijnen, dat verhaal is genoegzaam bekend. Blessures, een advies van een fysiotherapeut en een gesprek met teamchef Arjan Schouten waren genoeg voor de Rozenburger te besluiten, ondanks een mooie 3e plaats in de algemene ranglijst Nederlands kampioenschap bij de nationalen, resoluut te stoppen met de motorsport. In Enter dus gewoon zonder John Mooiman. John zal ook niet als toeschouwer naar Enter gaan, allemaal nog te vers vertelde John ons.

Bryan van der Hoek

Voor Bryan van der Hoek de eerste wedstrijd na de crash in Rockanje waar hij de motor van een motorcoureur die voor hem in de hekken reed niet meer kon ontwijken. "Gelukkig heb ik nergens last meer van. Mijn been staat nog een beetje scheef maar dat moet met een paar maanden goed komen", vertelde de jongste telg uit de stal van Arjan Schouten. "Wel zonde dat John gestopt is. Het was altijd wel gezellig met z'n allen. En zeker nu hij op plaats 3 staat in het kampioenschap. Dit weekend Enter. Ben er al wel 2 keer geweest maar nog nooit gereden. Wel weer een uitdaging. Ik hoop dat ik weer zo kan gaan rijden als voor Rockanje, misschien nog een paar plaatsjes verder naar voren."    

Renzo van de Hoek

"Dat John Mooiman er niet meer bij is vind ik zonde. We stonden er goed voor, zeker ook voor AS Racing Team jammer. John stond toch mooi op een 3e plaats, ik sta bij de Inters in de top 5 en Bryan bij de nationale B in de top 5. Met een kleinere ploeg zal het voor en na de wedstrijd wel wat rustiger zijn. Op dit moment sta ik op plaats 5 in de rangschikking bij de inters. Ik denk niet dat er erg veel meer in zit. Al blij als ik dit vast kan houden. Enter is voor mij altijd al een mooi circuit geweest. Mijn allereerste supermoto podiumplek was daar (3e) en vorig jaar heb ik er gewonnen (bij de nationale red.). Maar dit jaar loopt het circuit heel anders dus ik weet niet of dat in mijn voordeel is. Over het huidige seizoen ben ik best tevreden. Ik had gehoopt bij de inters in de top 10 te komen, sta nu op plaats 5. Als ik in Enter 5e of 6e kan worden ben ik heel erg tevreden."

'The show must go on' dat zal ook het credo zijn van team AS Racing. Een seizoen dat zeker niet vlekkeloos verloopt. De crash van Bryan van der Hoek, het toch wel onverwacht stoppen van John Mooiman en een competitie/kampioenschap waar veel wedstrijden worden afgelast. Maar ook een seizoen waar het AS Racing Team meer dan goede resultaten heeft neergezet. Met Renzo van der Hoek, de regerend Nederlands Kampioen bij de nationalen, die verdienstelijk rijdt in de Inter klasse en in de top 5 staat. En met Bryan van der Hoek die een meer dan verdienstelijk debuut maakt bij de nationale. Jammer dat, dat team John Mooiman moet gaan missen.