Zelf was Renzo van der Hoek van het AS Racing Team niet zo te spreken over de wedstrijden in Enter Overijssel. Hij had problemen met de vering van zijn motor. Maar met de Hoogvlietse coureur uit het team van AS Racing is nog volop in de race voor een podiumplaats in de SuperMoto bij de inters. Het gaatje van plaats 5 waar Renzo van der Hoek nu staat tot plaats 3 is nog maar 7 punten.

 

Problemen met de vering

"Heb heel de dag problemen gehad met m'n vering. In de laatste ronde van de kwalificatie had ik m'n tijd verbetert met 1,5 sec. In de wedstrijden probeerde ik er alles aan te doen om de groep bij te houden en reed erg op het randje maar er zat gewoon niet meer in dan dit. Mijn motor stuiterde teveel door de slechte vering, maar we gaan ervoor zorgen dat het bij de volgende wedstrijd beter is", vertelde Renzo. In de eerste manche werd Renzo van der Hoek 5e en in de 2e manche werd Renzo 4e. Devon Vermeulen won beide manches in Enter. "In de superfinale bij het offroad ingaand waren pal voor me 3 rijders gevallen en blokkeerde heel de weg. Dus ik stond voor een paar seconde stil en duurde weer heel lang voordat ik dat gat had dichtgereden", vertelde Renzo over de superfinale. Toch ondanks het feit dat de motor en zeker wat betreft de vering niet optimaal was toch een verdienstelijk prestatie van de toprijder in het AS Racing Team. Een podiumplaats lonkt naar de Hoogvlieter.

Problemen met de voorrem

Klasse

Naam

Totaal Enter

Plaats ONK

Nationale

Bryan v/d Hoek

18

24

       

Inters

Renzo v/d Hoek

5

5

       

Superfinale

Renzo v/d Hoek

8

n.v.t.

Bryan van der Hoek moet als nieuweling het vaandel van AS Raicing hooghouden in de klasse national. Een klasse waar Rozenburger John Mooiman, op een prachtige 3e plaats, de handdoek in de ring gooide. Talent Bryan van der Hoek deed wat hij kon maar is met zijn 15 jaar en de nog geringe ervaring nog niet in staat om de plaats van Mooiman in te nemen. Maar de jongste Van der Hoek reed een prachtige wedstrijd. Net als broer Renzo had Bryan wel wat problemen met de motor. Waren de problemen bij Renzo met de vering was het bij Bryan de voorrem die niet optimaal functioneerde. "Ik had al een tijd problemen met mijn voorrem, in de training van Enter was het heel erg. Ik heb hem een paar keer ontlucht maar dat hielp niet. Gelukkig kon ik een rempomp van iemand lenen voor de wedstrijd en dat ging stukken beter. De start van de 1e manche ging niet zo heel erg goed ik ging als 28e door de bocht maar na een paar ronden reed ik 23e en daar eindigde ik ook op. De start van de 2e manche ging beter, 24e door de bocht en die plek heb ik de helft van de wedstrijd vastgehouden tot dat mijn motor uitviel op het offroad. Toen kwam Rob Bezemer dichterbij en had ik even een strijd met hem maar ik moest hem toch laten gaan, ik heb totaal geen conditie meer na Rockanje! Uiteindelijk ben ik de 2e manche 25e geworden. In de einduitslag 22e plaats", was het verhaal en zijn ervaring in Enter van Bryan. Op 6 september gaat het SuperMoto spektakel verder in Spa-Francorchamps.

 

Foto's archief: met dank aan Tamara Mooiman