Er zitten voor triatleet Robert de Korte ongetwijfeld te weinig uren in een dag. Naast werk en de trainingen blijft er niet veel tijd over de sportman pur sang. Toch maakt hij tijd om met ons over zijn sport te praten. We kwamen hem pas nog tegen bij een voetbalwedstrijd van Rozenburg waar hij als stand-in op de bank zat. Ook aan de start van de mountainbike wedstrijd om de GP van Leeuwen wilde Robert niet ontbreken, best wel een risico met de sprintwedstrijd in Oss en de Ironman in Luxemburg binnen 8 dagen na de GP van Leeuwen op het programma. Zaterdag 20 juni moet hij er staan om de volgende stap in zijn sportloopbaan te maken.

'Kijken of we weer een stapje kunnen maken' zoals hij dat zelf omschrijft. De laatste weken paste de mountainbike clinics voor de jeugd niet helemaal in het schema van Robert, maar na Luxemburg wil hij ook graag weer met de jeugd aan de slag. Zitten er dan toch meer uren in een dag voor Robert. We laten Robert aan het woord.

"Aanstaande zaterdag is het weer zo ver, donderdag vertrek richting Remich (Luxemburg) om daar zaterdag 13:30 weggeschoten te worden voor de Ironman 70.3 Luxemburg. 1.9km zwemmen in de Moezel, 90.1km fietsen tussen en door de wijnvelden en 21.1km rennen in en rond Remich zelf. Momenteel zitten we in een drukke periode, niet alleen met wedstrijden maar ook het trainingsvolume (naast een FT job) nemen een hoop tijd in beslag. Alle pijlen zijn gericht op de wedstrijd van zaterdag 20 juni, om daar wederom een poging te wagen om hoog in mijn Leeftijdsgroep te eindigen.


De laatste halve is inmiddels 4 weken geleden. Tijdens het slotonderdeel (lopen) moest ik mijn plan bijstellen en was ik blij met mijn finish maar niet tevreden met mijn eindtijd. 17mei tijdens deze IM 70.3  Barcelona eindigde ik op een 20e plek in mijn categorie. Het zwemmen en fietsen ging wederom beter als de wedstrijden ervoor, maar tijdens het lopen zakte ik (misschien ook door de warmte) verder terug in tempo dan gewenst. Ook had ik wat problemen met mijn voeding op de fiets en tijdens het begin van het lopen, al dit soort leermomenten neem je dan weer mee naar volgende wedstrijden.

En die waren er in de tussentijd genoeg. Met een groep atleten van Edo Sports zijn wij op jacht naar promotie in de 3e divisie triathlon. We begonnen dit seizoen met een Team Triathlon wedstrijd over sprint afstand in Arnhem, gevolgd door een kwart afstand in Weert en een sprint afgelopen zondag in Oss. Met het team wisten we overall 3 keer te winnen. Ik zelf finishte in Weert op een 3e plek en in Oss op een 2e plek. Zoals het er nu naar uitziet maken wij een grote kans om met dit team volgend jaar in de 2e divisie te gaan starten. Dit afhankelijk natuurlijk van de resultaten van de laatste 2 wedstrijden (Spijkenisse en Amsterdam, September dit jaar). Deze kortere afstanden en de resultaten geven een hoop vertrouwen richting Luxemburg toe (zeker het lopen ging weer op niveau).

Tijdens de wielerronde Rozenburg kon ik voor “eigen publiek” op de MTB tijdens de grote prijs van leeuwen niet vlammen. Zoals een echte duursporter was mijn start niet al te goed/snel. Ook brak er iemand een ketting voor mijn neus en zo starten ik achteraan het veld met een inhaalrace. Na 2-3 ronde was ik terug op plek 2 en had ik een gaatje naar Mark (ten Hoeve red.). Mark was vooral behendig en snel op het technische gedeelte, waar ik het moest hebben van het stoempen op het rechte stuk. Begon aan een inhaalrace maar merkte al snel dat mijn achterband niet mee ging werken. Voor ik het wist moest ik de race verlaten en daardoor zullen we nooit meer weten of ik de aansluiting had kunnen maken!

We gaan beginnen met laden voor zaterdag, de spullen in orde maken en het raceplan bespreken met de trainer. Leuke bijkomstigheid is dat er een hoop vrienden/triathleten aanwezig zullen zijn en ook meedoen in Luxemburg. Doordat het relatief dicht bij huis is zal er ook wat meer support zijn dan normaal!"

 

 

Foto's: Met dank aan Robert de Korte

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .