In Spijkenisse, afgelopen zaterdag, startte Robert de Korte in het team van Edo Sports. Promotie is voor Edo Sport het doel dit seizoen, het team van Edo van der Meer waar Robert deel van uit maakt. Spijkenisse was de 4e wedstrijd in een cyclus van 5. De eerste drie wedstrijden behaalde Edo Sports de eerste plaats. Door de 3e plaats in Spijkenisse is de promotie nu wel heel dicht bij.

 

In de triathlon ploegen competitie gaat het niet zozeer om de tijd dan wel op de plaatsing van de atleten. Een team mag met 4 atleten deelnemen en de eerste drie tellen mee voor de rangschikking. De plaatsing van binnenkomst worden bij elkaar opgeteld en het team met de laagste score wint. Het team van Robert had maar drie mannen aan de start, het aantal dat ook aan de meet moet verschijnen. "Lek rijden wordt dus plakken", vertelde Robert voor de wedstrijd. "Een aantal van ons team staan aan de start in Almere daar staat de hele en de halve triathlon op het programma. We moeten alle 3 over de meet."

1500 meter zwemmen, 42 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer hardlopen stonden er in Spijkenisse op het programma voor de atleten die aan de start stonden voor de 4e wedstrijd in de 3e divisie bij de mannen. Robert de Korte is sterk in fietsen en lopen. Zwemmen blijft zijn slechtste onderdeel, alhoewel hij daar nog steeds progressie boekt. "Het was niet de beste wedstrijd maar voorlopig wel even de laatste echte...... (Amsterdam is een korte wedstrijd met aflossing red.) Zwemmen was lang en tegen de betere zwemmers leg ik het dan toch wel af, na een geweldig fietsonderdeel waarin ik misschien wel iets te diep ben gegaan, kon ik met lopen niet meer dan een derde plek consolideren. Misschien had ik nog wel wat kunnen proberen maar in team belang denkend was dit maximaal, het ziet er naar uit dat we gaan promoveren!", vertelde Robert na-afloop. Robert kwam als 24e uit het water (starten op de fiets) en begon als 4e aan het laatste onderdeel, de 10 kilometer lopen. Een verschrikkelijke inhaalrace op de fiets waar in het wiel zitten van andere atleten niet is toegestaan. Een parcours op de dijk tussen het Zoetwater kanaal en het Hartelkanaal waar de wind altijd vrijspel heeft. Maar Robert heeft zich ontwikkeld tot een echte tijdrijder. Met Albert Timmers nog voor hem was het vooral kijken hoe het met de 3e man uit het team van Edo Sports, Franco Bitonti, het zou vergaan. Uiteindelijk kon Edo Sports in Spijkenisse niet winnen. Daar had een eventuele 2e plaats voor Robert geen verandering in gebracht.

  

In Spijkenisse won in de 3e divisie De Bollenstreek - Noordwijkerhout. RTC Den Haag werd tweede en Edo Sports eindigde op plaats drie. Het was individueel en prima dag voor Edo Sports. De snelste in de wedstrijd van de 3e divisie was Albert Timmers van Edo Sports in een tijd van 2:03.07. Robert de Korte werd 3e in een tijd van 2:05.26. De derde atleet van Edo Sports, Franco Bitonti eindigde als 29e in een tijd van 2:16.24. Het leverde de ploeg 33 punten op goed voor een 3e plaats in Spijkenisse. In het algemeen klassement heeft Edo Sports een comfortabele voorsprong van 5 punten op de Bollenstreek en van 8 punten op RTC Den Haag. Op 26 september is de laatste wedstrijd meetellend in de competitie in Amstelveen.

 

spijk_005
spijk_006
spijk_007
spijk_008
spijk_009
spijk_010
spijk_011
spijk_012
spijk_013
spijk_014
spijk_015
spijk_016
spijk_017
spijk_018
spijk_019
spijk_020
spijk_021
spijk_022
01/18 
start stop bwd fwd