Zaterdag wordt op de Bosbaan in Amsterdam het triathlon seizoen afgesloten. De laatste wedstrijd in de 3e divisie, waar ook Rozenburger Robert de Korte aan de start zal staan, lijkt promotie binnen handbereik voor het team van Edo van der Meer. Met Edo Sports heeft zijn team al 3 van de tot nu toe 4 wedstrijden gewonnen. Alleen in Spijkenisse moest Edo Sports, De Bollenstreek en RTC Den Haag voor laten gaan.

 

"Het is een triathlon met aflossing in Amsterdam", verteld coach Edo van der Meer ons vanuit Limburg. "Het wordt in de toekomst waarschijnlijk een Olympische discipline, maar dan wel met 2 vrouwen en 2 mannen. De eredivisie had ook zo'n afsluiting."

Met wie ga je naar de Bosbaan?

"We gaan met Robert de Korte, Emiel Pieterse, Guido Kwakkel en Albert Timmers naar de laatste wedstrijd in Amsterdam. Die volgorde zal ook de startvolgorde zijn", geeft Edo alvast een kijkje in de strategie voor zaterdag. Volgorde is bij ons niet heel belangrijk omdat veel mannen even sterk zijn. Kan ook moeilijk inschatten in welke samenstelling en volgorde andere teams starten. Ik ga ervan uit dat juist deze homogene samenstelling ons succes oplevert. Andere teams gaan eraf zodra ze een Wakkere schakel inzetten. Albert sluit als snelste loper wel voor de zekerheid de rij. Mocht het er nog op aan komen."

Is Amsterdam de afsluiting van het seizoen?

"Bosbaan is voor bijna alle atleten inderdaad de afsluiter. Robert heeft nog wel verdere plannen, maar ik moet het puppy even aanlijnen denk ik...", met een dikke knipoog van de coach.

De competitie verliep voor Edo Sports erg goed dit seizoen. In April bij de eerste wedstrijd, in Arnhem, pakte Edo Sports gelijk de overwinning. In de 2e en 3e wedstrijd in Weert en Oss was er ook winst voor Edo Sport en leek Edo Sports onbedreigd op de titel af te gaan. In Spijkenisse kwam er een klein kinkje in de kabel. Daar werd Edo Sports 3e in de eindrangschikking als team. Misschien toch wel een beetje ingecalculeerd, coach Edo van der Meer liet daar maar drie van zijn atleten starten. Een risico omdat plaatsing van de eerste drie atleten meetellen voor de rangschikking. Een lekke band had desastreus kunnen worden voor het team. Maar op de kalender stond ook de hele- en halve triathlon van Almere en ook daar stonden atleten van Edo Sport aan de start. Uiteindelijk viel de schade mee en waren er geen lekke banden bij het fietsonderdeel. Een knappe 3e plaats in Spijkenisse was genoeg om koploper te blijven in de 3e divisie. Individueel werd Albert Timmers van Edo Sports winnaar in Spijkenisse met Robert de Korte op een fraaie 3e plaats.

Robert de Korte een man van de lange adem!

"Is dit niet te kort voor jou", vragen we aan de Rozenburger als hij net terug komt van een looptraining in de stromende regen. "Het is wel kort, maar dat betekend ook 'niet nadenken en gaskraan helemaal open' snel wisselen is ook belangrijk ..... startvolgorde is de keuze van de trainert, die bepaald net als bij het voetbal de opstelling .... zal gezellig druk zijn nog bij de start, nog alle teams bij elkaar dus ik krijg het druk, denk niet dat de verschillen na het zwemmen al groot zullen zijn, ik moet zorgen dat ik de tweede pion op een goede plek weg kan schieten. Guido en Albert zijn mensen die het verschil kunnen maken en het af moeten maken! Maar iedereen is belangrijk in dit spelletje. Ben benieuwd!"

De afstanden in Amsterdam zijn: 250 m zwemmen, 5 km fietsen en 1 km lopen.

 

 

 

Foto's: v.b.n.b., Robert de Korte op de fiets in Spijkenisse, coach Edo van der Meer, laatste loper Albert Timmers (winnaar in Spijkenisse) en Robert de Korte in Amsterdam als eerste het water in (hier bij de wedstrijd in Spijkenisse).

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .