Robert de Korte is op weg naar hoofddoel nummer 1van dit seizoen, Ironman 70.3 in Barcelona op 17 mei. Robert was ook nog even op vakantie, maar bij een echte Ironman kan je het woord vakantie beter vervangen door een trainingstage in warme of andere landen. En dat was natuurlijk ook de 10 daagse reis naar Girona die Robert onlangs heeft gemaakt. De marathon van Rotterdam past dit jaar niet in het schema van Robert en zal hij dus niet, net als vorig jaar, de snelste Rozenburger zijn. Maar als we naar de plannen van Robert kijken staat er genoeg op het programma en wij houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Geen Marathon van Rotterdam maar duathlon in Horst

"Na een veel te lange winterstop, oneindige trainingsuren en weinig wedstrijdmeters, een uitstapje Israël met een meer dan goede wedstrijd, 10 dagen trainen in Girona, staat het seizoen 2015 voor de deur", vertelde Robert ons. "We gaan 12 april helaas niet zelf over de Coolsingel lopen, maar ik zal starten op het EK/NK Powerman, een duathlon 10km-60km-10km (rennen – fietsen – rennen)." Deelname aan de Powerman is voor Robert nieuw. Het is de eerste serieuze confrontatie op de duathlon 'Long Distance'. De wedstrijden worden gehouden Horst aan de Maas in Limburg. De organisatie omschrijft de wedstrijd als volgt: Powerman duathlon heeft een lange traditie in deze streek, want sinds 1995 maakte het topevenement deel uit van het wereldwijde circuit over lange afstand triathlons. Samen met de Powerman Zofingen behoort Powerman Holland tot de meest loyale organisaties aan het wereldwijde circuit, dat zich steeds verder uitbreidt. In 2001 leverden ‘s werelds beste duatleten felle strijd om de wereldtitel Powerman Holland. Voor het twaalfde jaar op rij mag de winnaar van de wedstrijd zich Europees kampioen noemen. Robert heeft zich ingeschreven in de leeftijdscategorieën. "Helaas nog niet geselecteerd voor de "elite". Wie weet volgend jaar. Maar er komt een sterk veld atleten aan de start, eens kijken of we een beetje meekunnen!", kijkt Robert vooruit naar de wedstrijd in Noord Limburg.

Tijdrit in Almere en de Triathlon in Arnhem

"Op 19 april een Tijdrit in Almere en op 26 april de eerste team wedstrijd van het triathlon te seizoen te hebben in Arnhem. Waar direct iedereen kan laten zien hoe sterk ze de winter uit komen", kijkt Robert alvast vooruit naar de wedstrijden in April. De tijdrit in Almere heeft Robert al vaker aan de start gestaan. Vorig jaar stond hij op plaats 18 met een tijd van 1:04.26 oftewel 39.11km/uur. Op die afstand van 42 km kan Robert zich dit jaar wellicht verbeteren en zich met de kop van het klassement gaan bemoeien. "In Arnhem gaan we eens zien hoe we allemaal uit de winter zijn gekomen. De benen voelen goed, het hoofd heeft er zin in, we gaan er tegen aan!" Het seizoen gaat nu echt beginnen voor de topper uit Rozenburg.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .